Μύκητες στα νύχια – Μυκητίαση στα πόδια

Μύκητες στα νύχια – Μυκητίαση στα πόδια

10 συμβουλές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τους

 1. Μη κρατάτε τα πόδια σας μέσα σε βρεγμένα παπούτσια ή κάλτσες. Αλλάξτε όσο πιο σύντομα μπορείτε από τη στιγμή που θα βραχούν τα πόδια σας. Οι μύκητες αναπτύσσονται σε υγρά και ζεστά περιβάλλοντα. Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα αθλητικά σας παπούτσια μετά την άσκηση.
 2. Χρησιμοποιήστε ταλκ για να κρατήσετε τα πόδια σας στεγνά ενώ ασκείστε. Το ταλκ θα βοηθήσει να απορροφηθεί κάποια από την υγρασία.
 3. Πάντα να φοράτε παντόφλες όταν βρίσκεστε σε μέρη όπως αποδυτήρια, ντουζιέρες στη παραλία και πισίνες.
 4. Ποτέ μη δανείζετε και μη δανείζεστε αξεσουάρ νυχιών όπως νυχοκόπτες και λίμες. Οι μύκητες ποδιών θα μείνουν στις άκρες των εργαλείων και μπορεί να περάσουν από τον ένα άνθρωπο στον άλλο.
 5. Φορέστε κάλτσες που επιτρέπουν στο πόδι σας να αναπνέει, σαν αυτές που είναι φτιαγμένες από φυσικά υλικά όπως το βαμβάκι. Αν έχετε πόδια που ιδρώνουν πολύ και εύκολα αφήνετε τα πόδια σας να στεγνώνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και κάθε φορά αλλάζετε παπούτσια.
 6. Μην φοράτε βερνίκι στα νύχια αν έχετε μολυνθεί από μύκητα. Είναι πολύ σημαντικό να αφήνετε άβαφα τα νύχια σας ακόμα και από απλό γυαλιστηκό για να μπορούν να αναπνέουν αλλά να εισχωρεί καλύτερα και το φάρμακο του μύκητα στα πόδια που χρησιμοποιείτε.
 7. Κρατάτε τα νύχια σας κομμένα κοντά. Με αυτή τη τακτική ακόμα και να χτυπήσετε δεν θα μπορέσει να εισχωρήσει ο μύκητας στα νύχια των ποδιών κάτω από την επιφάνεια του νυχιού.
 8. Κόψτε το κάπνισμα. Θα απαλλαγείτε πιο γρήγορα από τους μύκητες πέρα από όλα τα άλλα οφέλη.
 9. Αμέσως μόλις αναγνωρίσετε τους μύκητες αναζητήστε ιατρική συμβουλή ή ξεκινήστε τη χρήση ενός φαρμάκου για το μύκητα στα πόδια.
 10. Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει χωρίς θεραπεία. Το πρόβλημα μεγεθύνεται όσο περνάει ο καιρός και θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την αντιμετώπιση του, επίσης μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλα νύχια.

Ενδιαφέροντα γεγονότα για τους μύκητες των νυχιών

 • Περίπου το 50% του πληθυσμού θα μολυνθεί από μύκητες στα νύχια των ποδιών έως την ηλικία των 70.
 • Οι μύκητες στα νύχια των ποδιών είναι πολύ πιο συχνοί από ότι οι μύκητες στα νύχια των χεριών.
 • Η κακή προσωπική υγιεινή δεν είναι λόγος για να βγάλετε μύκητες στα νύχια. Απλώς κάνει κατάλληλες τις συνθήκες.
 • Τα νύχια αποτελούνται από την πρωτεΐνη κερατίνη, η οποία βρίσκεται και στα μαλλιάμας. Ο μύκητας προσελκύεται από την κερατίνη και τρέφεται από αυτήν.
 • Αν τραυματίσετε το νύχι σας αυτό θα επιτρέψει στο μύκητα να εισχωρήσει με ευκολία κάτω από την επιφάνεια του νυχιού σας.
 • Μπορεί να χρειαστούν έως και 18 μήνες για να αναπτυχθεί εκ νέου το νύχι σας. Αυτό εξαρτάται και από τη ταχύτητα που μεγαλώνουν τα νύχια σας.
 • Είναι δύο φορές πιο πιθανό να εμφανίσουν μύκητες οι άντρες από ότι οι γυναίκες.
 • Ο μύκητας των νυχιών συχνά συγχέεται με το πόδι του αθλητή. Δεν είναι το ίδιο, όμως μπορεί να προκληθεί από τον ίδιο μύκητα.

Μην αφήνεται τους μύκητες να σας ταλαιπωρούν. Αντιμετωπίστε τους γρήγορα, εύκολα και οικονομικά με το ONYCOSOLVE.

Αρκεί απλώς να ψεκάζετε τα νύχια σας 3 φορές την ημέρα με το σπρέι ONYCOSOLVE αφού τα πλύνετε και τα στεγνώσετε. Σε διάστημα μόλις 7 ημερών θα δείτε τα πρώτα αποτελέσματα.

Ξεκινήστε άμεσα τη θεραπεία σας και ξενοιάστε!