Εξοπλισμός εστίασης για μικρό κατάστημα

Εξοπλισμός εστίασης για μικρό κατάστημα

Εαν σκοπεύετε να επενδύσετε σε ένα κατάστημα εστίασης και σκοπός σας είναι ένα μικρός χώρος που θα εξυπηρετεί κατά προτίμηση περισσότερο περαστικούς, take away και delivery παρά καθιστό και dine in, τότε μπορείτε να δείτε για ένα μικρό κατάστημα με τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεστε.

Ο εξοπλισμός εστίασης που απαιτείτε για ένα κατάστημα γύρω στα 35-40τ.μ. ποικίλλει ανάλογα με τις ανάγκες σας καθώς και τι είδους κατάστημα θέλετε να φτιάξετε. Θα πάρουμε σαν παράδειγμα ένα cozy κατάστημα που θα περιλαμβάνει προϊόντα όπως βάφλες,κρέπες,παγωτό,ροφήματα-καφέδες και συναφή είδη.

Αρχίζοντας από το κομμάτι του εξοπλισμού σχετικά με τους πάγκους, χρειαζόμαστε ειδικές κατασκευές στα μέτρα του καταστήματος, με πάγκους ώστε να κάτσουν επάνω τα μηχανήματα, να προβάλλουμε τα προϊόντα μας(βιτρίνες) αλλά και να έχουμε αποθηκευτικούς χώρους(τόσο με ψυγείο για συντήρηση μιγμάτων και α’ υλών όσο και ξηρή απόθηκευση).

Επίσης, σχετικά με τον εξοπλισμό κουζίνας, εδώ θα χρειαστούμε ψυγεία αποθήκευσης, καταψύκτες καθώς και μηχανήματα παραγωγής ανάλογα με τα προϊόντα που θα σερβίρουμε.

Προχωρόντας στο κομμάτι του εξοπλισμού εστίασης και εφόσον έχουμε καταλήξει στα προϊόντα που θα τοποθετήσουμε, επιλέγουμε τα κατάλληλα μηχανήματα. Παρακάτω σας περιγράφουμε τα καλύτερα μηχανήματα για μερικά επιλεγμένα προϊόντα.

Βαφλιέρες: Για να προσφέρετε καλή, επαγγελματική βάφλα, χρειάζεστε ένα επαγγελματικό μηχάνημα βαφλιέρας. Οι βαφλιέρες πρέπει να είναι αντικολλητικές, να μην χρειάζονται βούτηρο ή σπρέυ καθώς επίσης να είναι με επικάλυψη τεφλόν. Τέλος καλό είναι να είναι και περιστρεφόμενες έτσι ώστε να απλώνεται το μίγμα ομοιόμορφα και να έχουμε καλύτερο ψήσιμο. Οι επαγγελματικές βαφλιέρες κυμαίνονται στη τιμή των 300€ περίπου.

Παγωτομηχανές: Οι παγωτομηχανές είναι ίσως το νο1 προϊόν την καλοκαιρινή σεζόν. Ο εξοπλισμός εστίασης που απαιτείτε είναι μόνο η προμήθεια της παγωτομηχανής. Οι παγωτομηχανές είναι συνήθως 2 γεύσεων + 1 ανάμεικτη. Οι μηχανές παγωτού είναι είτε επιτραπέζιες(κάθονται σε τραπεζάκι) είτε επιδαπέδιες(που ακουμπάνε στο πάτωμα και έχουν ροδάκια). Το κόστος του παγωτού είναι αρκετά οικονομικό και κυμαίνεται γύρω στα 0.17€ / χωνάκι.

Ο εξοπλισμός εστίασης που θα προμηθευτείτε καλό είναι να είναι καινούργιος(όχι μεταχειρισμένα προϊόντα) και υψηλής ποιότητας. Σκεφτείτε τον αγοράζετε μια φορά και θα σας κρατήσει εφ’ορου – εφόσον και η ποιότητά του είναι υψηλή. Εαν θέλετε να κάνετε οικονομία στον εξοπλισμό και επενδύσετε σε χαμηλής ποιότητας εμπορεύματα, να προσέχετε ότι είναι πολύ πιθανόν να τα πληρώσετε διπλά και τριπλά στο τέλος.

Δείτε ένα video-review της Αμερικάνικης βαφλιέρας Waring που ψήνει 2 βαφλιέρες την ίδια στιγμή και έχει τις διαστάσεις μιας μονής βαφλιέρας!