5 χρυσοί κανόνες όταν κλείνουμε αεροπορικά εισιτήρια

Όταν κάνουμε κράτηση για αεροπορικά εισιτήρια, υπάρχουν κάποια άγραφοι αλλά χρυσοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουμε έτσι ώστε να εξοικονομήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα και φυσικά να βρούμε τα αεροπορικά εισιτήρια στην τιμή που το επιθυμούμε.

 

Οι τιμές των αεροπορικών αλλάζουν γρήγορα και με τρόπο που κανείς δεν γνωρίζει. Πολλές φορές μέσα στην ημέρα θα έχουμε διακυμάνσεις στις τιμές, ειδικά αν η ζήτηση είναι πολύ αυξημένη για το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

 

Για να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις όταν θα πληρώσετε τα αεροπορικά εισιτήρια, φροντίστε εξ’αρχής να ακολουθήστε τους 5 χρυσούς κανόνες έτσι ώστε να βρίσκετε τα φθηνότερα δυνατά αεροπορικά εισιτήρια.

 

Χρυσός κανόνας νο1 : Κλείστε νωρίς, αλλά όχι πάρα πολύ νωρίς!

 

Αν και σε όλες τις ιστοσελίδες θα βρείτε τα γνωστά κλισέ του τύπου «κλείστε νωρίς αεροπορικά εισιτήρια για φθηνότερη τιμή,κτλ» το νωρίς όμως είναι πολύ σχετικό.

 

Σε μια πτήση με αρκετό ενδιαφέρον και ζήτηση, το νωρίς σημαίνει περίπου 35-50 ημέρες πριν την αναχώρηση.

 

Σε πτήσεις με χαμηλότερο ενδιαφέρον και σε μια περίοδο χαμηλής ζήτησης, π.χ. μετά τις γιορτές των χριστουγέννων, τότε η ιδανική ημερομηνία για να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια είναι περίπου 10-15 ημέρες πριν την αναχώρηση.

 

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να συμβουλεύεστε το TRAVELO, την ιστοσελίδα που προσφέρει πάντα τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια και τους καλύτερους ταξιδιωτικούς οδηγούς για το ταξίδι σας.

 

Χρυσός κανόνας νο2: Αποφύγετε τα offline ταξιδιωτικά γραφεία.

 

Στην εποχή του ίντερνετ και της πληροφορίας, γιατί να προτιμήσετε ένα offline ταξιδιωτικό γραφείο που θα σας γεμίσει με τσάμπα χρεώσεις και προμήθειες; Προτιμήστε ένα διαδικτυακό travel agent, με φυσική παρουσία, από όπου θα έχετε το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος στα αεροπορικά εισιτήρια.

 

Για παράδειγμα η airtickets προσφέρει αεροπορικά εισιτήρια online όσο και offline. Αν κάνετε την κράτηση για airtickets αεροπορικά εισιτήρια στο διαδίκτυο, τότε θα πετύχετε πολύ καλύτερη τιμή απ’ότι αν επισκεφθείτε τα γραφεία της airtickets και κάνετε μια κράτηση επί τόπου.

 

Ανακαλύψτε προσφορές στα αεροπορικά εισιτήρια airtickets και κάντε κράτηση για την χαμηλότερη δυνατή τιμή. Αν μπορείτε να εξοικονομείτε χρήματα, γιατί να μην το εκμεταλλευτείτε;

 

Χρυσός κανόνας νο3: Μην αγνοείτε τις εταιρείες χαμηλού κόστους.

 

Οι εταιρείες low cost όπως για παράδειγμα η Ryanair ή η Wizzair ή η Germanwings, προσφέρουν αεροπορικά εισιτήρια σε χαμηλές τιμές με ελάχιστες όμως παροχές.

 

Για παράδειγμα τα φαγητά, τα ποτά, τα σνακς, κ.α. στις παραπάνω εταιρείες χρεώνονται εξτρά. Όπως επίσης και η επιλογή θέσεων (το να επιλέξετε τη θέση που σας αρέσει μέσα στο αεροπλάνο).

 

Φυσικά, τα τελευταία χρόνια και οι «συμβατικές» εταιρείες όπως για παράδειγμα η Aegean εφαρμόζουν παραπλήσιες τεχνικές. Για παράδειγμα η Aegean στους ναύλους go-light επιτρέπει μόνο 1 χειραποσκευή και χρεώνει την θέση στο αεροπλάνο.

 

Όπως δηλαδή και η αεροπορική εταιρεία Ryanair με την μόνη διαφορά ότι προσφέρει δωρεάν νερό(ή αναψυκτικό ή καφέ) και ένα..μπισκοτάκι.

 

Όμως τα αεροπορικά της Ryanair έχουν μεγάλη οικονομική διαφορά, στις περισσότερες περιπτώσεις, από το αντίστοιχο εισιτήρια της Aegean.

Αξίζει άρα να πληρώσετε παραπάνω απλά για να έχετε μικρά έξτρα όπως σνακς και αναψυκτικό ή νερό, δωρεάν στην πτήση σας; Και πόσο απαραίτητα σας είναι αυτά σε μια μικρή, κοντινή πτήση;

 

Χρυσός κανόνας νο4: Να είστε ευέλικτοι στις ημερομηνίες.

 

Στις ημερομηνίες του ταξιδιού σας θα πρέπει να είστε ευέλικτοι – να μπορείτε να το αλλάξετε 2-3 ημέρες μπροστά ή πίσω.

 

Με αυτόν τον τρόπο θα επιλέξετε εσείς πότε θα ταξιδέψετε και με ποια τιμή και όχι η αεροπορική εταιρεία!

 

Αν μπορείτε να επιλέξετε όποια ημέρα εσείς επιθυμείτε τότε σίγουρα θα επιλέξετε αυτήν με το πιο συμφέρον δρομολόγιο.

 

Κάντε μια αρχική έρευνα στα αεροπορικά εισιτήρια αρκετές ημέρες πριν την αναχώρησή σας έτσι ώστε να γνωρίζετε πάνω κάτω ποιες μέρες θα πρέπει να λείψετε και πότε να ζητήσετε άδεια.

 

Αν εσείς προγραμματίζετε να λείπετε 12-28 Αυγούστου όμως βρίσκετε φθηνά αεροπορικά τις ημερομηνίες 10 και 27, τότε γιατί να μην αλλάξετε λίγο το πρόγραμμά σας ώστε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα από το συνολικό σας budget ;

 

Χρυσός κανόνας νο5: Μαζέψτε μίλια και κερδίστε δωρεάν εισιτήρια!

 

Αν και στο παρελθόν ήταν πολύ πιο εύκολο να συλλέξετε μίλια τα οποία στην συνέχεια θα σας έδιναν δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, δεν παύει πάλι να είναι μια τεχνική που θα σας δώσει σημαντικές εκπτώσεις ή μελλοντικά δωρεάν εισιτήρια.

 

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε σε ένα πρόγραμμα συλλογής μιλίων, όπως της Aegean miles & bonus και να συλλέγετε μίλια για κάθε ταξίδι που πραγματοποιείτε με την εταιρεία ή με συνεργαζόμενες αεροπορικές.

 

Τα μίλια που μαζεύετε στην συνέχεια μπορείτε να τα μετατρέψετε σε δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια.

 

Ακολουθήστε τους 5 χρυσούς κανόνες και θα έχετε σημαντικές προσφορές και εκπτώσεις στα αεροπορικά εισιτήρια που θα κλείνετε και έτσι θα μπορείτε να εξοικονομείτε σημαντικά χρήματα από το συνολικό ταξιδιωτικό σας προϋπολογισμό.